تعداد بازدید : 425

فیلتر تست سدیمان شیر

تهران
کیمیا طب گستر
021-44276025 , 021-44276023 , 021-44276024
چت واتساپ
تصویر اول

فیلتر تست سدیمان شیر
فیلتر تست سدیمان شیر یا همان فیلتر ذرات سوخته از کمپانی ژربر آلمان جهت بررسی آلودگی های احتمالی شیر هنگام حمل ونقل شیر و رعایت نکات بهداشتی بکار می روند.
دستگاه ذرات سوخته با کد 4800 از کمپانی ژربر سوییس و فیلتر ذرات سوخته با کد 4910 (بسته 1000 عددی 20/000/000 تومان) می باشد.
از آنجایی که ظروف حمل شیر باید از جنس قابل شستشو و قابل ضد عفونی کردن باشد توصیه می شود : ظروف حمل شیر از جنس فولاد ضد زنگ یا آلیاژهای آلومینیومی مقاوم به مواد شیمیایی شوینده و ضد عفونی کننده ساخته شده باشد.
سطوح داخلی و خارجی ظروف حمل شیر باید عاری از هر گونه آلودگی باشد. شیر خام در ظروفی از جنس پلاستیک بوی نامطبوع پلاستیک را به خود می گیرد. علاوه بر اینکه این ظروف قابل ضد عفونی کردن نمی باشند. شیر خام هنگام حمل و نقل باید از نظر ویژگیهای فیزیکی و چشمی بررسی گردد.
فیلتر تست سدیمان شیر
از جمله موارد بازرسی ظاهری شیر می توان به موارد زیر اشاره نمود:
شیر خام نباید تغییر رنگ داشته باشد. رنگ شیر خام اگر مایل به زرد باشد نشان از وجود چرک یا خون دارد. (آزمایش سدیمان برای تشخیص خون و چرک می‌باشد.)
علاوه براین رنگ زرد مایل به نارنجی نشان از وجود جوش شیرین (سدیم کربنات)می باشد. که بوی غیر عادی و اسیدیته بالایی دارد.و نشان می دهد ماده خشک شیر زیاد است و این امر موجب می شود که شیر در آزمایش جوش و الکل لخته شود.
شیر باید عاری از وجود حشرات و اجرام خارجی باشد.
سطح شیر باید عاری از لخته‌های پروتئین ولو به صورت ذرات کوچک باشد. اگر نوک یک میله شیشه‌ای وارد شیر شود،نبایدلخته های ژله ای یا لزج پروتئین به صورت رشته‌ای از شیر به سمت بیرون کشیده شود. سطح شیر باید عاری از ذرات روغنی یا کره ای باشد. شیرنباید هنگام تحویل منجمد شده باشد.
جهت آشنایی بیشتر لطفا به صفحه قیمت سانتریفیوژ شیر مدل ژربر در سایت ما مراجعه نمایید.
فیلتر تست سدیمان شیر
شیر و تقلبات در آن
شیر تنها ماده شناخته شده در طبیعت است که می تواند نیاز بدن را به طور کامل و متعادل تامین کند. ترکیبات عمده شیر را آب، چربی، پروتئین، لاکتوز (قند شیر)، ویتامین ها و مواد معدنی تشکیل می دهند. به علت هضم آسان، این ماده همواره در رژیم تغذیه ای بیماران قرار داشته و مصرف آن در برنامه غذایی روزانه بیشتر افراد جامعه توصیه می شود .
تعریف شیر
ـ مطابق استاندارد شماره 1756:
منحصرا به ترشح معمولی و طبیعی پستان اطلاق می شود که از یک یا چند روش به دست آمده و به آن چیزی اضافه یا از آن چیزی کم نشده است .
ـ مطابق تعریف کدکس:
شیر محصولی است که از غدد پستانی گاو ماده شیرده، چند روز بعد از زایش خارج می شود، مشروط بر این که آن گاو سالم باشد، تغذیه آن مناسب باشد، چیزی به شیر اضافه یا کم نشده باشد و حاوی آغوز یا کلستروم نباشد .
برخی افراد سودجو، برخی مواد میکروب کش، سود، آب اکسیژنه و یا جوش شیرین و… را به شیر اضافه می کنند تا بار میکروبی شیر را پایین بیاورند و شیرشان را به شاخص های دریافت نزدیک کنند.
دامداری های صنعتی کمتر اقدام به تقلب می کنند، بیشتر شیرجمع کن ها و دلال های شیر این تقلبات را انجام می دهد.
خیلی از شیرهایی که توسط مسوولین برگشت داده می شود توسط دلالان با قیمت پایین خریداری می شود و آنها با اضافه کردن سود، جوش شیرین و… بار میکروبی آن را به طور مصنوعی پایین می آورند و آن را با قیمت های بالاتر می فروشند.
البته در حال حاضر روش های زیادی برای مشخص شدن تقلبات وجود دارد مثلا اگر کسی به شیر جوش شیرین اضافه کند, با تست جوش می شود متوجه شد و اگر از ترکیبات سوءاستفاده کنند، باعث بالا رفتن نقطه انجماد شیر می شود.
البته شناسایی برخی از تقلبات دشوار است. چون در حال حاضر تقلبات مضاعف و گاهی بیشتر صورت می گیرد. طوری که گاهی حتی با تست جوش نمی شود وجود جوش شیرین را تشخیص داد .
در این ارتباط به مسوولین بهداشت و اداره استاندارد پیشنهاد می شود که قانونی وضع کنند که به مسوولین صنایع غذایی در صنایع و ایستگاه های جمع آوری شیر اجازه دهند که در صورت فاسد بودن شیر معدوم گردد. زیرا در اغلب شیرهای برگشتی تقلبات گوناگون صورت می گیرد که تشخیص این تقلبات دشوار و گاهی ناممکن است .
روش های زیادی برای تشخیص تقلبات در شیر شناسایی شده است، که سعی شده روش هایی که در این جا شرح داده می شود، ساده و سریع باشد، باشد که مورد استفاده ی مسوولین قرار گیرد .
فیلتر تست سدیمان شیر:
تقلبات در شیر و روش های تشخیص آن
1 ـ مواد خنثی کننده
مواد خنثی کننده مانند: آب آهک، هیدروکسید سدیم، کربنات سدیم یا بی کربنات سدیم (جوش شیرین) که به طور کلی ممنوع است به شیر افزوده شود .
شیر آلوده و فاسد در اثر حرارت لخته شده و تبدیل به دو فازمایع و فازدلمه می گردد که این عمل به علت بالا رفتن مقدار اسیدهای آلی سنتزشده توسط میکروب های آلوده کننده شیر می باشد.
برای پوشاندن عیب و فساد شیر، مقداری جوش شیرین به شیر فاسد می افزایند که موجب خنثی شدن اسیدهای حاصله از میکروب ها شده و به این ترتیب شیر در اثر حررات لخته و دلمه نمی شود و فساد آن مخفی می ماند.
در حالی که سایر مواد مضر حاصل از میکروب ها ممکن است فعال باقی مانده و مصرف شیر آلوده اختلالاتی را به وجود آورد .
روش تشخیص
- تست رزالیک اسید (تست سودا):
5 میلی لیتر شیر را در یک لوله ی آزمایش ریخته و سپس به آن 5 میلی لیتر الکل و 4 تا 5 قطره رزالیک اسید می افزاییم اگر رنگ شیر به زرد متمایل به قرمز تغییر یافت، دلالت بر آن دارد که در شیر مواد خنثی کننده وجود دارد .
- تست جوش: (برای تشخیص وجود جوش شیرین )
CH3CHOHCOOH+NHCO3
جوش شیرین اسید لاکتیک
CH3CHOHCOO_N++H2CO3
اسید کربنیک لاکتات سدیم
افزودن جوش شیرین به شیر باعث می شود که با اسید لاکتیک که اسیدتیه شیر را تشکیل می دهد, ترکیب شده و نمک و اسید کربنیک ایجاد کند که ترشیدگی شیر را می پوشاند اما در اثر جوشاندن شیر تقلبی اسید کربنیک تجزیه شده و CO2 خارج می شود .
در اثر جوشیدن
H2CO3 H2O+CO2
در نتیجه اسیدیته بعد از جوش افت می کند که اگر اختلاف اسیدیته قبل و بعد از جوش بیش از یک درجه دورنیک باشد، شیر تقلبی محسوب می شود .
-اندازه گیری خاکستر قلیایی:
20 میلی لیتر شیر را در یک کروزه ی چینی ریخته و بر روی حرارت می گذاریم تا آب آن تبخیر شود، سپس آن را در کوره می گذاریم تا بسوزد. خاکستر را در 10 میلی لیتر آب مقطر حل می کنیم .
سپس با اسید کلریدریک دسی نرمال (0/1 نرمال) در حضور فنل فتالئین به عنوان معرف تیتر می کنیم. اگر حجم مصرفی اسید به 2/1 میلی لیتر رسید، نتیجه می شود که در شیر مواد خنثی کننده وجود دارد .
2ـ هیدروژن پراکسید (آب اکسیژنه ):
افزودن آب اکسیژنه به شیر باعث کند شدن رشد باکتری های شیر شده و ترش شدن شیر را به تعویق می اندازد .
روش تشخیص
- 5 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش ریخته و به آن 5 قطره پارافنیل دی آمین می افزاییم و سپس آن را به خوبی هم می زنیم، اگر شیر به رنگ آبی تغییر کرد به شیر، هیدروژن پراکسید افزوده شده است .
- 1 میلی لیتر از شیر مشکوک و یک میلی لیتر از شیر خام را به یک میلی لیتر محلول گایاکل در یک لوله ی آزمایش ریخته و به خوبی مخلوط می کنیم، در صورتی که آب اکسیژنه به شیر اضافه شده باشد، در مدت کوتاهی رنگ شیر صورتی می شود .
3 ـ فرمالین (فرم آلدئید ):
فرمالین جزء مواد بازدارنده ی رشد میکروب ها می باشد که می تواند شیر را برای مدت طولانی نگه دارد .
روش تشخیص
- 5 میلی لیتر از شیر مشکوک و معادل آن آب را در یک لوله ی آزمایش می ریزیم و 3 تا 4 میلی لیتر اسید سولفوریک غلیظ را به آن اضافه می کنیم. سپس دو قطره کلرور 2/5 درصد به محلول افزوده و پس از مخلوط کردن تا نقطه جوش حرارت می دهیم. ظاهر شدن رنگ بنفش نشان دهنده ی وجود فرمالین در شیر است .
- ظهور رنگ بنفش در فاز چربی در روش ژربر می تواند به دلیل افزایش فرمالین به شیر خام باشد .
4 ـ نشاسته :
برای این که شیر رقیق شده به سادگی تشخیص داده نشود، متقلبین مقداری نشاسته به شیر اضافه می کنند، به نحوی که غلظت آن در حد طبیعی باشد .
روش تشخیص
- 3 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش می ریزیم و آن را به طور کامل می جوشانیم، سپس آن را تا دمای اتاق سرد می کنیم. به آن 2 تا 3 قطره محلول ید 1 درصد می افزاییم، تغییر رنگ به آبی نشان دهنده ی وجود نشاسته در شیر است .
-در اثر حرارت دادن شیری که به آن نشاسته اضافه شده، یک لایه ضخیم و صاف ته دیگ تشکیل می شود. در حالی که شیر طبیعی و سالم متخلخل و نازک است .
5 ـ نمک
افزودن نمک به شیر خام به منظور پنهان کردن آب اضافی انجام می شود. افزایش محلول نمک بر ماده ی خشک تاثیر ناچیزی دارد اما نمک باعث کاهش محسوس نقطه ی انجماد خواهد شد و آب اضافی را می پوشاند .
روش تشخیص
1.34میلی گرم بر لیتر نیترات نقره را با چند قطره کرومات پتاسیم 5 درصد مخلوط نموده و سپس 1 میلی لیتر از نمونه ی شیر مشکوک را به آن اضافه می کنیم. پدیدار شدن رنگ زرد دلیل وجود نمک در شیر است. در صورت ظهور رنگ قهوه ای آجری نمونه فاقد نمک می باشد .
6 ـ شکر
افزایش شکر به منظور پنهان کردن آب اضافی و افزایش مواد جامد غیرچربی در شیر می باشد .
روش تشخیص
10 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش ریخته و 5 میلی لیتر اسید هیدروکلریک و 0.1 گرم رزورسینول به آن اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم . سپس لوله ی آزمایش را به مدت 5 دقیقه در حمام آب جوش قرار می دهیم. ظهور رنگ زرد نشان دهنده ی وجود شکر در شیر است .
7 ـ اوره
افزایش اوره به منظور افزایش مواد جامد غیرچربی در شیر می باشد .
روش تشخیص
- 5 میلی لیتر شیر را با 5 میلی لیتر پارادی متیل بنز آلدئید 16 درصد به خوبی مخلوط می کنیم. اگر محلول شروع به زرد شدن کرد پس به نمونه شیر، اوره افزوده شده است .
- 5 میلی لیتر شیر را در لوله آزمایش می ریزیم، سپس به آن 0.2 میلی لیتر اورکازا (20 میلی گرم) می افزاییم و در دمای اتاق خوب هم می زنیم.
به آن 0.1 میلی لیتر محلول برموتیمول بلو 0.5 درصد می افزاییم حضور رنگ آبی بعد از 10 تا 15 دقیقه نشان دهنده تقلب شیر با اوره است .
- دانه ی خشک شده ی سویا را که حاوی اورئاز است به شیر اضافه می کنیم تا اگر اوره وجود دارد به CO2 و NH3 هیدرولیز شود، و در نتیجه PH شیر افزایش می یابد .
8 ـ کرومات و بی کرومات پتاسیم :
در پاره ای از دامداری ها به جای جوش شیرین، مقداری کرومات و بی کرومات پتاسیم به شیر فاسد و ترش اضافه می کنند تا از لخته شدن آن طی فرآیند حرارتی جلوگیری شود .
روش تشخیص
- مقداری از شیر را در لوله ی آزمایش ریخته و 2 قطره نیترات نقره به آن می افزاییم در صورت تشکیل رنگ قرمز خونی، شیر دارای کرومات و بی کرومات پتاسیم است .
9– اسید سالیسیلیک و اسید بنزوئیک :
به عنوان نگه دارنده به شیر افزوده می شود .
روش تشخیص
- 5 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش ریخته و با اسید سولفوریک غلیظ اسیدی می کنیم، سپس به صورت قطره قطره محلول کلریدفریک 0/5 درصد را می افزاییم و خوب هم می زنیم، پیشرفت رنگ زرد نخودی نشان دهنده ی وجود اسید بنزوئیک و رنگ بنقش نشان دهنده ی حضور اسید سالیسیلیک می باشد .
- 10 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش ریخته، 5 قطره کلرورفریک 26 درصد افزوده و به خوبی مخلوط می کنیم. در صورتی که اسید سالیسیلیک در شیر باشد، شیر به رنگ خاکستری با سایه ارغوانی در خواهد آمد .
10 ـ صابون خردشده
به عنوان خنثی کننده ی اسیدیته اضافه می شود .
روش تشخیص
- 10 میلی لیتر شیر را در یک لوله ی آزمایش ریخته و با مقدار یکسان آب داغ رقیق می کنیم، سپس 1 تا 2 قطره فنل فتالئین به آن می افزاییم، پیشرفت رنگ بنفش نشان دهنده ی تقلب شیر با صابون است .
11 ـ دترجنت (باقی مانده مواد پاک کننده و ضدعفونی کننده )
به عنوان خنثی کننده ی اسیدتیه اضافه می شود .
روش تشخیص :
- 5 میلی لیتر شیر را در یک لوله ی آزمایش می ریزیم و به آن 1/0 میلی لیتر محلول برموکروزول ارغوانی می افزاییم، ظهور رنگ بنفش نشان دهنده ی حضور دترجنت در شیر می باشد. نمونه ی شیر غیرتقلبی رنگ بنفش کم رنگ را نشان می دهد .
- با گرفتن اسیدتیه بعد جوش، اگر اختلاف اسیدیته قبل جوش و بعد جوش بیشتر از یک درجه ی دورنیک باشد و اسیدیته بعد جوش بالاتر از اسیدتیه قبل جوش باشد، شیر واجد دترجنت می باشد .
12– سولفات آمونیوم
برای افزایش درجه ی لاکتومتر به شیر افزوده می شود .
روش تشخیص
- 5 میلی لیتر شیر داغ را در یک لوله ی آزمایش ریخته و به آن یک اسید مناسب مثل اسید سیتریک می افزاییم، در نتیجه آب پنیر در اثر فیلتر شدن جدا می شود.
آب پنیر را در یک لوله ی آزمایش دیگر جمع آوری می کنیم و به آن 0/5 میلی لیتر کلرید باریوم 5 درصد می افزاییم، حضور رسوب نشان دهنده ی حضور سولفات آمونیوم در شیر است .
13– پودر شیر خشک بدون چربی (شیر بازساخته )
پودر شیر خشک بدون چربی ممکن است برای افزایش ماده خشک شیر به آن اضافه شده باشد .
روش تشخیص :
اگر در اثر افزودن قطره قطره، اسید نیتریک به نمونه ی شیر، رنگ نارنجی پیشرفت کرد، نشان دهنده ی وجود پودر شیر خشک بدون چربی در شیر است. نمونه ی سالم رنگ زرد را نشان می دهد .
14 ـ آب پنیر :
آب پنیر، وزن مخصوص شیر را پایین می آورد .
روش تشخیص
-وزن مخصوص شیری که آب پنیر به آن اضافه شده باشد در حدود 01.026 تا1.028 است .
هلدینگ KTG علاوه بر ارائه سانتریفوژ های کمپانی ژربر و تولید مشابه ایرانی آن اقدام به فیلتر های تست سدیمان شیر از کمپانی Gerber آلمان نموده است. لطفا جهت اخذ مشاوره و خرید فیلتر ذرات سوخته شیر با کارشناسان ما تماس حاصل بفرمایید.
جهت اطلاع از قیمت کاغذ صافی واتمن و سایر کاغذهای صافی به لیست قیمت فیلتر و کاغذ صافی مراجعه کنید.
برای مشاهده محصولات این کمپانی لطفا وب سایت Funke-gerber.de را مشاهده نمایید.
فیلتر تست سدیمان شیر
فیلتر تست سدیمان شیر یا همان فیلتر ذرات سوخته از کمپانی ژربر آلمان جهت بررسی آلودگی های احتمالی شیر هنگام حمل ونقل شیر و رعایت نکات بهداشتی بکار می روند.
دستگاه ذرات سوخته با کد 4800 از کمپانی ژربر سوییس و فیلتر ذرات سوخته با کد 4910 (بسته 1000 عددی 20/000/000 تومان) می باشد.
از آنجایی که ظروف حمل شیر باید از جنس قابل شستشو و قابل ضد عفونی کردن باشد توصیه می شود : ظروف حمل شیر از جنس فولاد ضد زنگ یا آلیاژهای آلومینیومی مقاوم به مواد شیمیایی شوینده و ضد عفونی کننده ساخته شده باشد.
سطوح داخلی و خارجی ظروف حمل شیر باید عاری از هر گونه آلودگی باشد. شیر خام در ظروفی از جنس پلاستیک بوی نامطبوع پلاستیک را به خود می گیرد. علاوه بر اینکه این ظروف قابل ضد عفونی کردن نمی باشند. شیر خام هنگام حمل و نقل باید از نظر ویژگیهای فیزیکی و چشمی بررسی گردد.
فیلتر تست سدیمان شیر
از جمله موارد بازرسی ظاهری شیر می توان به موارد زیر اشاره نمود:
شیر خام نباید تغییر رنگ داشته باشد. رنگ شیر خام اگر مایل به زرد باشد نشان از وجود چرک یا خون دارد. (آزمایش سدیمان برای تشخیص خون و چرک می‌باشد.)
علاوه براین رنگ زرد مایل به نارنجی نشان از وجود جوش شیرین (سدیم کربنات)می باشد. که بوی غیر عادی و اسیدیته بالایی دارد.و نشان می دهد ماده خشک شیر زیاد است و این امر موجب می شود که شیر در آزمایش جوش و الکل لخته شود.
شیر باید عاری از وجود حشرات و اجرام خارجی باشد.
سطح شیر باید عاری از لخته‌های پروتئین ولو به صورت ذرات کوچک باشد. اگر نوک یک میله شیشه‌ای وارد شیر شود،نبایدلخته های ژله ای یا لزج پروتئین به صورت رشته‌ای از شیر به سمت بیرون کشیده شود. سطح شیر باید عاری از ذرات روغنی یا کره ای باشد. شیرنباید هنگام تحویل منجمد شده باشد.
جهت آشنایی بیشتر لطفا به صفحه قیمت سانتریفیوژ شیر مدل ژربر در سایت ما مراجعه نمایید.
فیلتر تست سدیمان شیر
شیر و تقلبات در آن
شیر تنها ماده شناخته شده در طبیعت است که می تواند نیاز بدن را به طور کامل و متعادل تامین کند. ترکیبات عمده شیر را آب، چربی، پروتئین، لاکتوز (قند شیر)، ویتامین ها و مواد معدنی تشکیل می دهند. به علت هضم آسان، این ماده همواره در رژیم تغذیه ای بیماران قرار داشته و مصرف آن در برنامه غذایی روزانه بیشتر افراد جامعه توصیه می شود .
تعریف شیر
ـ مطابق استاندارد شماره 1756:
منحصرا به ترشح معمولی و طبیعی پستان اطلاق می شود که از یک یا چند روش به دست آمده و به آن چیزی اضافه یا از آن چیزی کم نشده است .
ـ مطابق تعریف کدکس:
شیر محصولی است که از غدد پستانی گاو ماده شیرده، چند روز بعد از زایش خارج می شود، مشروط بر این که آن گاو سالم باشد، تغذیه آن مناسب باشد، چیزی به شیر اضافه یا کم نشده باشد و حاوی آغوز یا کلستروم نباشد .
برخی افراد سودجو، برخی مواد میکروب کش، سود، آب اکسیژنه و یا جوش شیرین و… را به شیر اضافه می کنند تا بار میکروبی شیر را پایین بیاورند و شیرشان را به شاخص های دریافت نزدیک کنند.
دامداری های صنعتی کمتر اقدام به تقلب می کنند، بیشتر شیرجمع کن ها و دلال های شیر این تقلبات را انجام می دهد.
خیلی از شیرهایی که توسط مسوولین برگشت داده می شود توسط دلالان با قیمت پایین خریداری می شود و آنها با اضافه کردن سود، جوش شیرین و… بار میکروبی آن را به طور مصنوعی پایین می آورند و آن را با قیمت های بالاتر می فروشند.
البته در حال حاضر روش های زیادی برای مشخص شدن تقلبات وجود دارد مثلا اگر کسی به شیر جوش شیرین اضافه کند, با تست جوش می شود متوجه شد و اگر از ترکیبات سوءاستفاده کنند، باعث بالا رفتن نقطه انجماد شیر می شود.
البته شناسایی برخی از تقلبات دشوار است. چون در حال حاضر تقلبات مضاعف و گاهی بیشتر صورت می گیرد. طوری که گاهی حتی با تست جوش نمی شود وجود جوش شیرین را تشخیص داد .
در این ارتباط به مسوولین بهداشت و اداره استاندارد پیشنهاد می شود که قانونی وضع کنند که به مسوولین صنایع غذایی در صنایع و ایستگاه های جمع آوری شیر اجازه دهند که در صورت فاسد بودن شیر معدوم گردد. زیرا در اغلب شیرهای برگشتی تقلبات گوناگون صورت می گیرد که تشخیص این تقلبات دشوار و گاهی ناممکن است .
روش های زیادی برای تشخیص تقلبات در شیر شناسایی شده است، که سعی شده روش هایی که در این جا شرح داده می شود، ساده و سریع باشد، باشد که مورد استفاده ی مسوولین قرار گیرد .
فیلتر تست سدیمان شیر:
تقلبات در شیر و روش های تشخیص آن
1 ـ مواد خنثی کننده
مواد خنثی کننده مانند: آب آهک، هیدروکسید سدیم، کربنات سدیم یا بی کربنات سدیم (جوش شیرین) که به طور کلی ممنوع است به شیر افزوده شود .
شیر آلوده و فاسد در اثر حرارت لخته شده و تبدیل به دو فازمایع و فازدلمه می گردد که این عمل به علت بالا رفتن مقدار اسیدهای آلی سنتزشده توسط میکروب های آلوده کننده شیر می باشد.
برای پوشاندن عیب و فساد شیر، مقداری جوش شیرین به شیر فاسد می افزایند که موجب خنثی شدن اسیدهای حاصله از میکروب ها شده و به این ترتیب شیر در اثر حررات لخته و دلمه نمی شود و فساد آن مخفی می ماند.
در حالی که سایر مواد مضر حاصل از میکروب ها ممکن است فعال باقی مانده و مصرف شیر آلوده اختلالاتی را به وجود آورد .
روش تشخیص
- تست رزالیک اسید (تست سودا):
5 میلی لیتر شیر را در یک لوله ی آزمایش ریخته و سپس به آن 5 میلی لیتر الکل و 4 تا 5 قطره رزالیک اسید می افزاییم اگر رنگ شیر به زرد متمایل به قرمز تغییر یافت، دلالت بر آن دارد که در شیر مواد خنثی کننده وجود دارد .
- تست جوش: (برای تشخیص وجود جوش شیرین )
CH3CHOHCOOH+NHCO3
جوش شیرین اسید لاکتیک
CH3CHOHCOO_N++H2CO3
اسید کربنیک لاکتات سدیم
افزودن جوش شیرین به شیر باعث می شود که با اسید لاکتیک که اسیدتیه شیر را تشکیل می دهد, ترکیب شده و نمک و اسید کربنیک ایجاد کند که ترشیدگی شیر را می پوشاند اما در اثر جوشاندن شیر تقلبی اسید کربنیک تجزیه شده و CO2 خارج می شود .
در اثر جوشیدن
H2CO3 H2O+CO2
در نتیجه اسیدیته بعد از جوش افت می کند که اگر اختلاف اسیدیته قبل و بعد از جوش بیش از یک درجه دورنیک باشد، شیر تقلبی محسوب می شود .
-اندازه گیری خاکستر قلیایی:
20 میلی لیتر شیر را در یک کروزه ی چینی ریخته و بر روی حرارت می گذاریم تا آب آن تبخیر شود، سپس آن را در کوره می گذاریم تا بسوزد. خاکستر را در 10 میلی لیتر آب مقطر حل می کنیم .
سپس با اسید کلریدریک دسی نرمال (0/1 نرمال) در حضور فنل فتالئین به عنوان معرف تیتر می کنیم. اگر حجم مصرفی اسید به 2/1 میلی لیتر رسید، نتیجه می شود که در شیر مواد خنثی کننده وجود دارد .
2ـ هیدروژن پراکسید (آب اکسیژنه ):
افزودن آب اکسیژنه به شیر باعث کند شدن رشد باکتری های شیر شده و ترش شدن شیر را به تعویق می اندازد .
روش تشخیص
- 5 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش ریخته و به آن 5 قطره پارافنیل دی آمین می افزاییم و سپس آن را به خوبی هم می زنیم، اگر شیر به رنگ آبی تغییر کرد به شیر، هیدروژن پراکسید افزوده شده است .
- 1 میلی لیتر از شیر مشکوک و یک میلی لیتر از شیر خام را به یک میلی لیتر محلول گایاکل در یک لوله ی آزمایش ریخته و به خوبی مخلوط می کنیم، در صورتی که آب اکسیژنه به شیر اضافه شده باشد، در مدت کوتاهی رنگ شیر صورتی می شود .
3 ـ فرمالین (فرم آلدئید ):
فرمالین جزء مواد بازدارنده ی رشد میکروب ها می باشد که می تواند شیر را برای مدت طولانی نگه دارد .
روش تشخیص
- 5 میلی لیتر از شیر مشکوک و معادل آن آب را در یک لوله ی آزمایش می ریزیم و 3 تا 4 میلی لیتر اسید سولفوریک غلیظ را به آن اضافه می کنیم. سپس دو قطره کلرور 2/5 درصد به محلول افزوده و پس از مخلوط کردن تا نقطه جوش حرارت می دهیم. ظاهر شدن رنگ بنفش نشان دهنده ی وجود فرمالین در شیر است .
- ظهور رنگ بنفش در فاز چربی در روش ژربر می تواند به دلیل افزایش فرمالین به شیر خام باشد .
4 ـ نشاسته :
برای این که شیر رقیق شده به سادگی تشخیص داده نشود، متقلبین مقداری نشاسته به شیر اضافه می کنند، به نحوی که غلظت آن در حد طبیعی باشد .
روش تشخیص
- 3 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش می ریزیم و آن را به طور کامل می جوشانیم، سپس آن را تا دمای اتاق سرد می کنیم. به آن 2 تا 3 قطره محلول ید 1 درصد می افزاییم، تغییر رنگ به آبی نشان دهنده ی وجود نشاسته در شیر است .
-در اثر حرارت دادن شیری که به آن نشاسته اضافه شده، یک لایه ضخیم و صاف ته دیگ تشکیل می شود. در حالی که شیر طبیعی و سالم متخلخل و نازک است .
5 ـ نمک
افزودن نمک به شیر خام به منظور پنهان کردن آب اضافی انجام می شود. افزایش محلول نمک بر ماده ی خشک تاثیر ناچیزی دارد اما نمک باعث کاهش محسوس نقطه ی انجماد خواهد شد و آب اضافی را می پوشاند .
روش تشخیص
1.34میلی گرم بر لیتر نیترات نقره را با چند قطره کرومات پتاسیم 5 درصد مخلوط نموده و سپس 1 میلی لیتر از نمونه ی شیر مشکوک را به آن اضافه می کنیم. پدیدار شدن رنگ زرد دلیل وجود نمک در شیر است. در صورت ظهور رنگ قهوه ای آجری نمونه فاقد نمک می باشد .
6 ـ شکر
افزایش شکر به منظور پنهان کردن آب اضافی و افزایش مواد جامد غیرچربی در شیر می باشد .
روش تشخیص
10 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش ریخته و 5 میلی لیتر اسید هیدروکلریک و 0.1 گرم رزورسینول به آن اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم . سپس لوله ی آزمایش را به مدت 5 دقیقه در حمام آب جوش قرار می دهیم. ظهور رنگ زرد نشان دهنده ی وجود شکر در شیر است .
7 ـ اوره
افزایش اوره به منظور افزایش مواد جامد غیرچربی در شیر می باشد .
روش تشخیص
- 5 میلی لیتر شیر را با 5 میلی لیتر پارادی متیل بنز آلدئید 16 درصد به خوبی مخلوط می کنیم. اگر محلول شروع به زرد شدن کرد پس به نمونه شیر، اوره افزوده شده است .
- 5 میلی لیتر شیر را در لوله آزمایش می ریزیم، سپس به آن 0.2 میلی لیتر اورکازا (20 میلی گرم) می افزاییم و در دمای اتاق خوب هم می زنیم.
به آن 0.1 میلی لیتر محلول برموتیمول بلو 0.5 درصد می افزاییم حضور رنگ آبی بعد از 10 تا 15 دقیقه نشان دهنده تقلب شیر با اوره است .
- دانه ی خشک شده ی سویا را که حاوی اورئاز است به شیر اضافه می کنیم تا اگر اوره وجود دارد به CO2 و NH3 هیدرولیز شود، و در نتیجه PH شیر افزایش می یابد .
8 ـ کرومات و بی کرومات پتاسیم :
در پاره ای از دامداری ها به جای جوش شیرین، مقداری کرومات و بی کرومات پتاسیم به شیر فاسد و ترش اضافه می کنند تا از لخته شدن آن طی فرآیند حرارتی جلوگیری شود .
روش تشخیص
- مقداری از شیر را در لوله ی آزمایش ریخته و 2 قطره نیترات نقره به آن می افزاییم در صورت تشکیل رنگ قرمز خونی، شیر دارای کرومات و بی کرومات پتاسیم است .
9– اسید سالیسیلیک و اسید بنزوئیک :
به عنوان نگه دارنده به شیر افزوده می شود .
روش تشخیص
- 5 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش ریخته و با اسید سولفوریک غلیظ اسیدی می کنیم، سپس به صورت قطره قطره محلول کلریدفریک 0/5 درصد را می افزاییم و خوب هم می زنیم، پیشرفت رنگ زرد نخودی نشان دهنده ی وجود اسید بنزوئیک و رنگ بنقش نشان دهنده ی حضور اسید سالیسیلیک می باشد .
- 10 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش ریخته، 5 قطره کلرورفریک 26 درصد افزوده و به خوبی مخلوط می کنیم. در صورتی که اسید سالیسیلیک در شیر باشد، شیر به رنگ خاکستری با سایه ارغوانی در خواهد آمد .
10 ـ صابون خردشده
به عنوان خنثی کننده ی اسیدیته اضافه می شود .
روش تشخیص
- 10 میلی لیتر شیر را در یک لوله ی آزمایش ریخته و با مقدار یکسان آب داغ رقیق می کنیم، سپس 1 تا 2 قطره فنل فتالئین به آن می افزاییم، پیشرفت رنگ بنفش نشان دهنده ی تقلب شیر با صابون است .
11 ـ دترجنت (باقی مانده مواد پاک کننده و ضدعفونی کننده )
به عنوان خنثی کننده ی اسیدتیه اضافه می شود .
روش تشخیص :
- 5 میلی لیتر شیر را در یک لوله ی آزمایش می ریزیم و به آن 1/0 میلی لیتر محلول برموکروزول ارغوانی می افزاییم، ظهور رنگ بنفش نشان دهنده ی حضور دترجنت در شیر می باشد. نمونه ی شیر غیرتقلبی رنگ بنفش کم رنگ را نشان می دهد .
- با گرفتن اسیدتیه بعد جوش، اگر اختلاف اسیدیته قبل جوش و بعد جوش بیشتر از یک درجه ی دورنیک باشد و اسیدیته بعد جوش بالاتر از اسیدتیه قبل جوش باشد، شیر واجد دترجنت می باشد .
12– سولفات آمونیوم
برای افزایش درجه ی لاکتومتر به شیر افزوده می شود .
روش تشخیص
- 5 میلی لیتر شیر داغ را در یک لوله ی آزمایش ریخته و به آن یک اسید مناسب مثل اسید سیتریک می افزاییم، در نتیجه آب پنیر در اثر فیلتر شدن جدا می شود.
آب پنیر را در یک لوله ی آزمایش دیگر جمع آوری می کنیم و به آن 0/5 میلی لیتر کلرید باریوم 5 درصد می افزاییم، حضور رسوب نشان دهنده ی حضور سولفات آمونیوم در شیر است .
13– پودر شیر خشک بدون چربی (شیر بازساخته )
پودر شیر خشک بدون چربی ممکن است برای افزایش ماده خشک شیر به آن اضافه شده باشد .
روش تشخیص :
اگر در اثر افزودن قطره قطره، اسید نیتریک به نمونه ی شیر، رنگ نارنجی پیشرفت کرد، نشان دهنده ی وجود پودر شیر خشک بدون چربی در شیر است. نمونه ی سالم رنگ زرد را نشان می دهد .
14 ـ آب پنیر :
آب پنیر، وزن مخصوص شیر را پایین می آورد .
روش تشخیص
-وزن مخصوص شیری که آب پنیر به آن اضافه شده باشد در حدود 01.026 تا1.028 است .

قـیـمـت : _ _ _ _ _ _
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 6 شهریور 1402
نام :
کیمیا طب گستر
اســتان :
تهران
شــهــر :
تهران
آدرس :
تـلـفــن :
021-44276025 , 021-44276023 , 021-44276024
وب سایت :
چت واتساپ

تازه های گروه لوازم > تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهیصفحه  94 از 156

استند سمپلر

استند سمپلر
9 ماه پیش
استند سمپلر 5 خانه پل ایده آل پارس وسیله ای مناسب برای نگهداری و سازماندهی سمپلرها می باشد. این محصول به سبب دارا بودن پایه‌ای وسیع، از تعادل بالایی برخوردار می باشد. همچنین استند سمپلر 5 خانه برای اکثر سمپلرها با سایزها و برندهای مختلف مناسب است و قابلیت نگهد
021-44276025 , 021-44276023
تهران , کیمیا طب گستر

فروش کلر سنج پرتابل دیجیتال

فروش کلر سنج پرتابل دیجیتال
9 ماه پیش
کلرسنج پرتابل EZDO مدل FTC-420 ساخت تایوان : قابلیت اندازه گیری میزان کلر باقیمانده آزاد FCL و کلر باقیمانده توتال TCL را دارد. وقتی کلر در آب حل می شود هیدرولیز شده و تشکیل اسید هیپو کلرو میدهد. HOCl یک اسید ضعیف است که واپاشی شده و به یون هیپوکلریت OCL
021-44276025 , 021-44276023
تهران , کیمیا طب گستر28,500,000 تومان

فروش پلاتین های ارتوپدی به صورت عمده و تکی

فروش پلاتین های ارتوپدی به صورت عمده و تکی
9 ماه پیش
پزشکی طب دائم ارائه دهنده انواع پیچ و پلاک های ارتوپدی به صورت عمده و تکی در شیراز و ارسال به سایر شهرستان ها و صادرات
09170024615 , 071-32340917
شیراز , پزشکی طب دائم

خریدار شیشه های دارویی

خریدار شیشه های دارویی
9 ماه پیش
خرید شیشه های دارویی و دامداری سابقه درخشان خرید دائمی با قیمت مناسب و بالا با ما تماس بگیرید ( خریدار شیشه های دارویی )
09196315424
ورامین , رسولی

فروش دستگاه لنزومتر

فروش دستگاه لنزومتر
9 ماه پیش
شرکت کاریز طب لوتوس با 10 سال سابقه ی خرید ، فروش و تعمیر تجهیزات مطبی ، کلینیکی و اتاق عمل چشم پزشکی با همکاری نیرو های مجرب و متخصص آمادگی خود را جهت فروش دستگاه لنزومتر با گارانتی و ضمانت اعلام میکند. - انواع لنزومتر های دیجیتال آکبند و کارکرده
021-88865778 , 09192026353
تهران , کاریز طب لوتوس

فروش ژل داک فروش تجهیزلت آزمایشگاهی ژل داک

فروش ژل داک  فروش تجهیزلت آزمایشگاهی ژل داک
9 ماه پیش
فروش دستگاه ژل داک GEL DOC دارای قابلیت حذف نویز دارای اسلات کارت حافظه دارای قابلیت وایت لایت دارای دوربین 5مگا پیکسل دارای قابلیت اتصال به شبکه دارای رزولوشن 2048×1۵36 دارای سیستم عامل ویندوز ۱۰ دارای خروجی مجزا ت
09123833239
تهران , علیرضا عابد

فروش ویلچر برقی

فروش ویلچر برقی
9 ماه پیش
ویلچر برقی تاشو دارای باتری لتیوم سبک دارای جویستیک دارای ریموت از راه دور چرخهای عقب دارای کمک فنر وزن محصول 18 کیلوگرم سرعت محصول 9 کیلومتر با هر بار شارژ ، 8 کیلومتر را طی می کند دارای ضمانت می باشد
09374982643 , 09109879592
چهاردانگه , مقدس عابدی23,000,000 تومان

دوش و چشم شوی اضطراری

دوش و چشم شوی اضطراری
9 ماه پیش
دوش و چشم شوی اضطراری دوش و چشم شوی اضطراری وسیله آزمایشگاهی است که با وجود کنترلهای مهندسی مناسب و دستورالعملهای ایمنی متاسفانه مواجهه تصادفی با مواد شیمیایی هنوز وجود دارد و در نتیجه استفاده از دوش و چشم شوی اضطراری ، دستکشهای ایمنی ، شیلدهای صورت و تجه
021-44276025 , 021-44276023
تهران , کیمیا طب گستر1,500,000 تومان

کنداکتومتر رومیزی

کنداکتومتر رومیزی
10 ماه پیش
کنداکتومتر رومیزی : هدایت سنج رومیزی همراه با مشخصات و انواع سختی سنج و شوری سنج رومیزی جهت اندازه گیری پارامترهای آب و پساب را در این صفحه ملاحظه میفرمایید. هدایت ،سختی و شوری سنج قلمی و پرتابل قابل حمل میباشند و فقط با باطری کار می کنند. به لحاظ قیمت
021-44276025 , 021-44276023
تهران , کیمیا طب گستر8,500,000 تومان

مولتی پارامتر پرتابل

مولتی پارامتر پرتابل
10 ماه پیش
مولتی پارامتر و کنداکتومتر پرتابل آزمایشگاهی همراه با مشخصات و انواع آنرا جهت اندازه گیری PH/EC/TDS/DO/TDS/T/NaCl در این صفحه مشاهده میفرمایید. مولتی پارامتر های قلمی و پرتابل قابل حمل میباشند و فقط با باطری کار می کنند. به لحاظ قیمت نیز ارزانتر از مدلهای رو
021-44276025 , 021-44276023
تهران , کیمیا طب گستر5,700,000 تومان

الک آزمایشگاهی فریم 12 اینچ

الک آزمایشگاهی فریم 12 اینچ
10 ماه پیش
الک های استاندارد آزمایشگاهی الک های استاندارد آزمایشگاهی یا همان غربال است که برای جداسازی اجسام از نظر فیزیکی به اندازه دلخواه بکار می رود. الک آزمایشگاهی چیست ؟ الک یا سرند آزمایشگاهی وسیله ایست جهت دانه بندی و یا اندازه گیری مواد که نیز خود
021-44276025 , 021-44276023
تهران , کیمیا طب گستر900,000 تومان

رول ملحفه

رول ملحفه
10 ماه پیش
فروش به صورت عمده جنس ملحفه یکبار مصرف اسپان باند است و 10 برابر وزن خود را در آب جذب می کند. پارچه Spunbond به عنوان لایه سوزنی است. تولید ملحفه یکبار مصرف با پارچه اسپان باند بسیار مهم است. برای تولید محصولات یکبار مصرف با فشردن الیاف مناسب است و نرمی
09362385129
تهران , آریاطب15,000 تومان

کابینت نگهداری مواد آزمایشگاهی

کابینت نگهداری مواد آزمایشگاهی
10 ماه پیش
مشخصات: بدنه: ورق گالوانیزه با رنگ الکتروستاتیک فن تهویه سانتریفوژی 1400rpmتایمر قابل تنظیم جهت روشن یا خاموش کردن فن دستگاه محفظه و درب کاملا ایزوله و مقاوم در برابر خروج گازهای شیمیایی دارای سینی های مشبک و قابل تنظیم جهت طبقه بندی محفظه<
021-44276025 , 021-44276023
تهران , کیمیا طب گستر27,500,000 تومان

فیلتر تست سدیمان شیر

فیلتر تست سدیمان شیر
10 ماه پیش
فیلتر تست سدیمان شیر فیلتر تست سدیمان شیر یا همان فیلتر ذرات سوخته از کمپانی ژربر آلمان جهت بررسی آلودگی های احتمالی شیر هنگام حمل ونقل شیر و رعایت نکات بهداشتی بکار می روند. دستگاه ذرات سوخته با کد 4800 از کمپانی ژربر سوییس و فیلتر ذرات سوخته با ک
021-44276025 , 021-44276023
تهران , کیمیا طب گستر

دستگاه تنفسی دراگر

دستگاه تنفسی دراگر
10 ماه پیش
سیستم تنفسی دراگر مدل PSS 3000 نسل جدید دستگاههای های تنفسی هوای فشرده پیشرفته مخصوص آتش نشانان می باشد که در آن به راحتی کاربر و کارایی خاصی به طور همزمان توجه شده است . این سیستم برای کاربردهایی طراحی شده است که سادگی و سهولت استفاده دو پارامتر اصلی و الزا
011-43081350 , 09113210907
آمل , رضا حامی
89 90 91 92 93 94 95 96 97 98

آگهی های ویژه لوازم » تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی

نخ های جوانسازی و لیفت میدیلیفت هلند
09195801691 , 09120404315
فروش نخ لیفت NVL ان وی ال کره جنوبی
09195801691 , 09120404315
محصولات مزوتراپی OX اوایکس اسپانیا
09195801691 , 09120404315
فروش حمام التراسونیک (اولتراسونیک کلینر)
021-77523622 , 021-65612970
فروش دستگاه پلاسما فرکشنال پلانیک
021-22610240 , 021-22610350
تعمیرات تجهیزات آزمایشگاهی
021-88967153 , 021-88974460
تعمیر اسپکتروفتومتر قدیمی و جدید
021-88967153 , 021-88974460
تولید البسه یکبار مصرف و رول ملحفه پرفراژدار

تولید البسه یکبار مصرف و رول ملحفه پرفراژدار

خانم ارام فر (شرکت ارام طب ماهان )
09122509151 , 021-55433032
فروش ویسکومتر شیشه ای کنون ، ابلهد
09380773306 , 021-66751095
فروش ویال های رنگی تزئینی گلدانی

فروش ویال های رنگی تزئینی گلدانی

شیشه تابش طاقتی نژاد
09199942353
میکروسکوپ 3 چشمی مدل CX33 المپیوس
09122832594 , 021-86120932

آگهی های ویژه لوازم

اجاره کولر گازی و پنکه مهپاش
09128496716 , 09122390311
فروش تخت کمجا (تاشو)

فروش تخت کمجا (تاشو)

دکوراسیون بهار
09120973088 , 09384667568
خریدار کتاب و مجلات قدیمی (فوری در محل)
09121961201 , 021-36624571